Børge Mogensens spanske stol

Børge Mogensens spanske stol

Er du på jagt efter en ny stol til hjemmet? Og overvejer du, om Børge Mogensens spanske stol kunne være sagen? Læs en hel masse om stolen og designeren bag i denne artikel, og bliv klogere på om det er en stol for dig, og om den passer ind i dit hjem.

Den spanske stol – en møbelklassiker

Først om fremmest bør vi lige gennemgå designeren bag møbelklassikeren, Den spanske stol, som jo er den kendte designer Børge Mogensen. Han levede fra 1914 til 1972, og ved udlært møbelsnedker i København. Herefter blev han uddannet møbelarkitekt, så han havde både styr på det teoretiske og det praktiske, hvilket skabte de bedste betingelser for at designe store klassikere. I dag er Mogensens to største møbelklassikere udstillet på Designmusum Danmark, nemlig Den spanske stol og den populære tremmesofa.

Historien om den spanske stol

Historien bag den spanske stol er meget spændende, og lidt mere interessant end historien om mange andre designmøbler. Det startede nemlig med, at Børge Mogensen tog til Spanien som med sin familie. I stedet for blot at slappe af og holde ferie, kunne Mogensen ikke lade være med blive inspireret og tegne møbler. Han så nemlig en smuk stol med et karakteristisk stort sæde og med meget brede armlæn.

Dette blev inspirationen til Den spanske stol, som Mogensen tegnede da han kom hjem til Danmark igen. Den er fremstillet i smuk eg og kvalitetsfyldt kernelæder, og har sammen med de store flader et meget maskulint udtryk. Jo mere tid der går, jo mere patina får både træet og læderet, og stolen bliver derfor kun smukkere med årene.

Du kan både købe Den spanske stol fra ny, eller finde den på auktion. Det vil med sikkerhed passe ind i et hjem, hvor der bliver sat pris på dansk design og kvalitet, men det maskuline udtryk behøver en del plads. Den vil stå perfekt i sit eget hjørne, eller som et par ved et lille bord.

3 Replies to “Børge Mogensens spanske stol”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.