Charles & Ray Eames

Charles og Ray Eames er blandt de vigtigste amerikanske designere af dette århundrede. De er bedst kendt for deres banebrydende bidrag til arkitektur, møbeldesign, industrielt design, fremstilling, og fotografisk kunst.

Nogle af de mest kendte møbler fra Charles Eames er:

  • Eames Sofa
  • The Soft Pad Chair
  • Eames ottoman
  • Eames-Saarinen Kleinhans chair
  • Eames La Chaise

Charles og Ray Eames har som møbelarkitektpar haft stor indflydelse på udviklingen inden for design af møbler. Især Charles Eames står mange steder listet som faderen til en række nytænkninger inden for møbeludviklingen. Men også Ray Eames har på samme måde haft indflydelse på de mange designmøbler.

Op gennem 40′erne-60′erne var Eames parret nogle af de mest kritikerroste og anerkendte møbelarkitekter og samarbejdede ligeledes med den amerikanske regering for at opnå det optimale inden for møbelindustrien.

Et af Charles Eames vigtigste materialer var visionen om noget nyt. Eames brugte således altid nye metoder og materialer for at skabe unikke koncepter, som verden endnu ikke havde set implementeret i et møbel.

Eames parret er blevet hædret med på den prestigefyldte World Design Congres, som de mest indflydelsesrige arkitekter i det 20 århundrede. Et gigantisk ære som kun Eames parret kan opfylde.

One Reply to “Charles & Ray Eames”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.