De små detaljer gør den store forskel

Hvordan ser køkkenmoden anno 2018 ud? Vi tager temperaturen på tidens køkkentendenser herunder og forklarer, hvorfor det grebsløse køkken er på vej ind, og nips på vej ind!

Minimalismen på retur

Den tydeligste tendens i 2018 er, at den stramme, skandinaviske minimalisme, som har været herskende i køkkenmoden i en årrække, er på retur – eller i hvert fald redefineres. Mens det enkle, hvide køkken nok aldrig går helt af mode, ser vi en klar tendens til, at andre farver og materialer kommer i spild, og et alternativer til den helt glatte højglansoverflade har fået alternativer.

Sydpå ses tendensen endnu mere, og bl.a. vil tyskerne nu igen have greb på deres køkkenlåger – en tendens der endnu ikke er fremherskende i Danmark, selv om vi sikkert er flere, der kan se fidusen i en lidt lettere adgang til skabe og skuffer.

Andre brud med den totale minimalisme, hvor alt er skjult bag glatte linjer er f.eks. tendensen med synlige samlinger, naturmaterialer med unik struktur og rammer om lågernes kant.

Detaljer med personlighed

Det tomme køkkenbord og de hvide vægge har været comme il faut i årevis, og det hvide, minimalistiske køkken er blevet en klassiker i de danske hjem – og nok ikke noget, som vi slipper for foreløbigt. Køkkenet er ikke længere blot funktion – det er et møbel og et æstetisk element i hjemmet.

Blandt de detaljer, der i højere grad finder plads i køkkenet anno 2014 er teknologiske detaljer som strømstik i skuffer og skabe og indbyggede køkkenmaskiner, der let gemmes væk, når de ikke er i brug. Andre detaljer der pt. går deres sejrsgang i de danske køkkener er unikke fliser i farvestrålende kombinationer, grafisk tapet og træ-detaljer i ellers hvide køkkener.

Læs også:

 

One Reply to “De små detaljer gør den store forskel”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.