Det skal du huske, inden du underskriver lejekontrakten

Inden du tager imod nøglerne til din nye lejebolig og underskriver kontrakten, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Du skal sikre dig, at alt er som det skal være, så du kan nyde dit nye hjem frem for at stå med en masse bøvl. Men hvad er det lige, du skal have styr på, inden du sætter underskriften? Det får du svar på her.

Hvem er udlejeren?

Det er altid en rigtig god ide at undersøge, hvem udlejeren er, inden du underskriver lejekontrakten. Langt de fleste udlejere er venlige og ærlige mennesker, men der findes desværre også nogle, der blot vil forsøge at franarre dig penge. Der er set eksempler på, at folk har indbetalt et forskud til en bolig, der slet ikke eksisterer, når det kommer til stykket. Og det ville være en ubehagelig overraskelse at få, når du troede, at indflytningen var nær.

Hvis lejeboligen rent faktisk findes, kan du også med fordel undersøge, hvad de tidligere lejere synes om udlejer. Det er en god måde, hvorpå du kan finde ud af, om han er troværdig eller ej.

Når du flytter fra lejeboligen

Vær opmærksom på, om der på lejekontrakten står, at lejeboligen skal afleveres nyistandsat ved fraflytning. Hvis der står det, kan du sandsynligvis godt regne med, at du ikke får noget depositum tilbage. Det behøver ikke at være en dårlig ting – så længe du også modtog lejeboligen i samme stand. Så viser det jo blot, at alle lejere kan regne med at flytte ind i en lækker nyistandsat bolig.

Omfanget af ejendomsservice

På lejekontrakten fremgår det også altid, hvem der har ansvaret for ejendomsservicen. Det er normalvis ejeren eller bestyrelsen, der står for at vedligeholde ejendommen, men der findes undtagelser. Nogle gange er det op til lejeren selv. Hvis du lejer en bolig, hvor du skal stå for den udvendige vedligeholdelse, kan du ved at klikke her få information om, hvad der som regel skal vedligeholdes, og du kan også få professionel hjælp til arbejdet. Hvis du selv skal stå for vedligeholdelsen, kommer det til at koste dig penge. Men er huslejen sat lidt ned af denne årsag, hænger budgettet måske fint sammen.

Hvem underskriver lejekontrakten?

Skal der bo mere end én person på lejemålet, er det vigtigt at tage stilling til, hvem og hvor mange af jer, der underskriver lejekontrakten. Hvis det blot er én person, der underskriver, har denne alle rettighederne. Det betyder, at personen i princippet kan smide de andre ud med kun en måneds varsel. Underskriver I alle kontrakten, har I lige mange rettigheder. Det er derfor ikke ligegyldigt at tage stilling til. Underskriften kan blive afgørende, hvis der mod forventning skulle opstå uenigheder.

Når kontrakten er underskrevet, skal I udfylde en indflytningsrapport. Det er vigtigt, at I gør det udførligt – og gerne hurtigst muligt – så I ikke skal stå til ansvar for eventuelle skader ved fraflytning. Med indflytningsrapporten kan I bevise for udlejeren, at skaderne allerede var der, da I flyttede ind. Husk, at udlejer også skal underskrive indflytningsrapporten ved indflytning.

Læs mere:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.