Efterårsrenover dit hjem

Efteråret banker på døren. Udenfor rusker vinden i træerne, mens regnen drypper ned. Du har mest af alt lyst til at blive indenfor, men ved ikke helt, hvad du skal give dig til. Hvorfor ikke gå i gang med at efterårsrenovere huset? Læs med her og få gode ideer til, hvad du kan give dig i kast med, og hvilket værktøj du skal have i værktøjskassen til de forskellige projekter.

Giv væggene nyt liv

Når du vil renovere hjemmet, kan du gå i gang med alt fra helt små til meget store projekter. Og mængden af værktøj og variationen af det afhænger ofte af renoveringens omfang. Trænger dit hjem til et frisk pust, kan du med fordel købe en spand maling eller to og gå i krig med væggene. Det er et projekt, som gerne skal udføres med nogle års mellemrum for at bevare den flotte farve. Men for mange er der ofte langt imellem, at penslerne findes frem. Gør dig selv den tjeneste at male væggene i efteråret, hvor det alligevel ofte er for kedeligt vejr til at være udenfor.

Du skal bruge afdækningstape, så der ikke kommer maling på lister og vindueskarme. Derudover er det selvfølgelig nødvendigt at have pensler til at male detaljerne samt en malerulle til de store flader. Sørg for at have nyt malerudstyr – det gør arbejdet meget nemmere. Når væggene skal males, er det desuden en god ide at spartle gamle huller til, som du ikke længere har brug for. Derved bliver væggene som nye, når projektet er færdigt.

Efterfølgende har du måske også brug for at bore nye huller til billeder og hylder. Hvis du skal have anskaffet dig en god boremaskine til den opgave, kan du med fordel gå ind på denne hjemmeside. Linket sender dig blandt andet videre til en masse kvalitetsboremaskiner fra Festool, som uden tvivl vil være gode at have i hånden under renoveringsarbejdet. Festool producerer også meget andet godt værktøj, som kan hjælpe dig godt på vej.

Få mere luft og lys derhjemme 

Savner du mere luft og lys i hjemmet? Og har du mod på at give dig i kast med en lidt større efterårsrenovering? Så kan du, så vidt det er muligt, vælte vægge i hjemmet. Ved sammenlægningen af flere små rum får du helt sikkert mere glæde af at opholde dig i hjemmet. Det giver en skaber en helt unik atmosfære og giver familien mulighed for at være mere samlet. Har du aldrig væltet en væg, er det meget vigtigt at rådføre sig med en person, der er erfaren inden for området, inden du gør noget som helt.

Det er eksempelvis ekstremt vigtigt, at du ikke går i krig med bærende vægge, da de naturligvis skal blive stående for at støtte huset. Og selvom væggen ikke er bærende i traditionel forstand, kan den have stor betydning for konstruktionen af huset. En professionel vil dog kunne hjælpe dig med at vurdere, hvorvidt væggen kan nedrives eller ej. Herefter kan du selv arbejde videre. Når væggen skal fjernes, skal du bruge en god mukkert, hammer og mejsel og afdækningsplastik – og ikke mindst en masse energi.

Læs også:

One Reply to “Efterårsrenover dit hjem”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.