EN LÆSKÆRM

SØG LÆ FOR VINDEN BAG EN LÆSKÆRM

Når vinden bliver lidt for kraftig, er det rart at kunne søge læ bag en læskærm. Der er læskærme til strandturen og campingturen, til haven og altanen og til alle mulige andre steder. Der er faste læskærme og andre, der kan stilles op efter behov. 

En læskærm skærmer af for vinden. Og det kan der godt være behov for nogle steder. Ikke mindst på åbne vidder eller langs kysten, hvor vinden ofte tager kraftigt fat.

Naturlige læskærme

Man kan skabe læ for vinden på mange måder. I naturen planter man visse steder læbælter for at dæmme op for vinden og måske også for at mindske risikoen for snefygning om vinteren.

I haven bruger man planter, træer og buske som læbælter. Hækken planter man for at skærme haven af og give lidt mere privatliv i haven, men også for at give læ for vinden. Og plankeværk tjener selvfølgelig det samme formål.

Men selv om man har et plankeværk eller en hæk omkring haven og buske her og der, kan der stadig være lidt for meget vind på terrassen. Det er ikke altid muligt at plante flere buske eller mere hæk eller sætte et plankeværk op. I stedet kan løsningen være at købe en læskærm.

Læskærm til turen ud i det blå

Læskærme fås i mange forskellige prisklasser, lige fra en enkel transportabel model i den billigere ende af skalaen til en solid specialsyet model i den dyrere ende.

Til strandturen, campingturen eller picnicturen i parken kan du have en transportabel læskærm eller vindskærm med. Den er lige til at folde ud og nem at sætte op, og så er du i læ for vinden og solen.

Læskærm til have og altan

Rundt om terrassen i haven kan du vælge en læskærm i et kraftigt polyester-materiale, der kan holde til at blive brugt igen og igen. Vælger du en model, der kan trækkes ud og sættes op efter behov, har du en fleksibel løsning. Læskærmen skal blot fastgøres til nogle stolper, så den står godt fast. Og om vinteren pakker du blot læskærmen ned og gemmer den væk, til det atter er havetid. 

Vælger du i stedet at sætte et mindre plankeværk op, for eksempel i et let polyrattan materiale, står afskærmningen der hele tiden. Med en læskærm kan du derimod vælge afskærmningen til og fra efter behov.

På altanen kan det også være en fordel at sætte en læskærm op, hvis altanen er meget åben. Skærmen beskytter mod både sol og vind, og så giver den lidt mere privatliv på altanen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.