Erik Jørgensen Ox Chair

Erik Jørgensens møbler – heriblandt Ox Chair.

Erik Jørgensen er en dansk designer, som bl.a. er kendt for sin stol, Ox Chair. Han har haft værksted i den sydfynske by Svendborg, hvor mange af klassiskerne også er blevet designet for første gang. I dag ligger Erik Jørgensen Møbelfabrik stadig i Svendborg, og danskerens designs er efterspurgte i mange, mange lande rundt omkring i verden.

Udover at være en nytænker og have snilde og gode idéer, så er en af grundende til den store succes også de materialer og leverandørere som bliver brugt i produktionen af Ox chair og alle de andre møbler fra Erik Jørgensen. Kvaliteten er nemlig i top, og derfor vender glade kunder tilbage igen og igen, ligesom møblerne holder mange årtier frem.

Erik Jørgensens møbelklassikere

Nogle af de mest populære møbler fra E. J. er Ox Chair, som har fået navn efter sit udseende – nemlig en okse. Stolen er ikonisk, bl.a. fordi den er skabt af designeren Hans J. Wegner, som er en af de største, danske møbelarkitekter. Den er meget maskulin, og så kræver den sin plads i hjemmet, da den er stor og iøjenfaldende. Det gælder derfor om at have den helt rigtige plads til denne stol, men når først man har den stående, forbliver den i hjemmet. Både fordi den er så pæn og smuk, men også fordi at man sidder som en drøm i stolen.

En anden meget eftertragtet vare fra Erik Jørgensen, er hans ikoniske sofa. Den hedder “EJ 50 sofa”, og er enormt enkel og smuk i sit udtryk. Det er en aflang og meget slank sofa med skarpe linjer, som blev lavet første gang i 2004. Den har derfor ikke mange år på bagen, men alligevel er den allerede i den liga, hvor den bliver kaldt for en designklassiker. Den fås både i læder og i stof, og der er mange forskellige typer og farver at vælge imellem.

Udover at have designet de to ovenstående klassikere

Udover at have designet de to ovenstående klassikere, lægger Erik Jørgensen også navn til mange andre flotte møbler. Priserne svinger fra lav til høj, og vi foreslår at du selv kigger rundt for at finde lige præcis det møbel og den prisklasse, som passer ind i dit hjem og dit budget.

3 Replies to “Erik Jørgensen Ox Chair”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.