Granit bordplader

En granit bordplade forholdsvis porøs

Selvom granit er et meget hårdt materiale, er overfladen på en granit bordplade forholdsvis porøs. Det er derfor vigtigt at mætte pladen med fedtstof, som f.eks. natursæbespåner, så den forbliver modstandsdygtig overfor snavs.

Daglig rengøring af granitbordplader

Den almindelige daglige rengøring klares med en klud opvredet i lunkent vand. Almindelig glasrens kan også bruges til at friske en poleret overflade op. Kræver pladen en kraftigere rengøring, tåler granit alle almindelige former for rengøringsmidler. Sulfo udtørrer overfladen, så hvis det er brugt, så sørg for at efterbehandle med natursæbespåner, som nævnt herunder.

Læs mere:

Almindelig vedligeholdelse af granitbordplader

Som nævnt er natursæbespåner opløst i vand en effektiv måde at behandle granitbordplader på.  Der findes også forskellige granitolier, som giver pladen en flot overflade. Dog skal man være opmærksom på, at olie kan give pladen et mørkere udseende. Olien påføres pladen med en klud, og efter 2-3 timer tørres overskydende olie af med en fnugfri klud.

Pletter

Kalkpletter, f.eks. omkring blandingsbatteriet, kan fjernes med almindelig kalkfjerner. Kalkfjerneren skal vaskes af umiddelbart efter behandlingens afslutning. Fedtpletter opstået i forbindelse med bagning og madlavning, vil næsten altid forsvinde af sig selv efter kort tid. En granitplade tager ikke skade af fedt.

Skader

Den mest almindelige skade på en granit bordplade, er en afslået flig på

https://blogger-ladydk.blogspot.com

https://mode-toejdk.blogspot.com

https://www.blogger.com/profile/16677346815245671097

forkanten. Har man stadig fligen, kan den limes på igen med kontaktlim.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.