Guide: indret et personligt og hyggeligt hjem

Er du også en af de mange danskere, som hader hjem, der ligner noget, som er taget direkte ud af et boligmagasin? Dermed ikke sagt, at hjemmet ikke må være velindrettet og ligne en million. Men alt for ofte glemmer indretningshungrende danskere, at hjemmet også skal afspejle de mennesker, der skal bo i det. Og så kommer det meget hurtigt til at virke lidt for hvidt, lidt for sterilt og generelt lidt for upersonligt. Vi giver dig nu tips og tricks til at indrette et hjem, der er både flot, hyggeligt og personligt.

Vær ikke bange for at bruge farver

Når du skal skabe et hyggeligt hjem, er det utroligt vigtigt, at du husker farverne. Det behøver naturligvis ikke være skrigende og kraftige farver, men til gengæld rolige og afdæmpede farver, som kan være med til at skabe kontraster i indretning – så kommer hyggen nemlig meget nemmere inden for døren. Du kan enten male væggene eller købe møbler og interiør i en flot farve, du godt kan lide – det er helt op til dig!

Miks gammelt og nyt

Noget, som virkelig kan give hjemmet charme og sjæl, er en blanding af nye og gamle møbler. Nye møbler som er strømlinede og lyse, og gamle møbler som er naturlige og giver varme i indretningen. Og så sker der bare noget med hjemmet, når ældre genstande får lov til at få en plads – det giver nemlig en helt naturlig varme og charme. Ej at forglemme, at det også ser utrolig godt ud, hvor nye og gamle møbler virkelig kan komplimentere hinanden på bedste vis.

Vær kreativ

Der er intet i vejen med at få inspiration fra boligmagasiner og diverse online platforme, men nogle gange skal man også være kreativ, tænke ud af boksen og finde løsninger, som matcher lige netop ens eget hjem. Og hvis du er bare en smule handy, kan du virkelig skabe unikke og personlige løsninger, hvis du tør at kaste dig ud i diverse DIY-projekter.

Derudover skal du ikke være bange for at prøve noget nyt! Montér en hængekøje i stuen eller en gammel velour-lænestol på badeværelset. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser. Du skal bare huske, at hjemmet også skal kunne fungere i hverdagen, hvorfor mere upraktiske løsninger ofte bør overvejes nøje. Der er nemlig ingen grund til at indrette et hjem, som kommer til at volde jer problemer, hvor møbler og interiør gør hverdagen mere besværlig.

Husk det personlige interiør

Hvad end det er arvestykker eller familieportrætter, skal du ikke pakke disse ned i en kasse på loftet eller i garagen. Det er nemlig lige akkurat disse ting, som gør jeres hjem til jeres. Og når du mikser de personlige genstande med designklassikere og mere tidløst design, vil hjemmet med garanti komme til at ligne en million og blive unikt.

Indret – igen og igen og igen

Hvis du er en ægte indretningsnørd, er du med al sandsynlig en af de personer, som bare ikke kan lade være med at rykke rundt på møblerne og skifte interiøret ud fra tid til anden. Og det må man også godt! Så vil du nemlig med tiden finde de indretningsløsninger, som passer bedst til jeres familie og jeres behov. Vær ikke bange for at prøve nye ting af og være grænsesøgende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.