HAVETROMLE

KØB HAVETROMLE – FORDI EN FLOT GRÆSPLÆNE KRÆVER PLEJE

Vil du have en flot græsplæne, kræver den en smule pleje og pasning. Er drømmen en græsplæne, der ville kunne bruges som golfbane, skal du selvfølgelig ofre en del tid på din plæne. Kan du nøjes med mindre, og er du tilfreds, blot der ikke er alt for mange bare pletter eller alt for meget mos, kan du nøjes med væsentligt mindre plænearbejde.

Vil du have en flot græsplæne, hvad enten den er til boldspil, solbadning eller kun til at se på, skal du give den lidt opmærksomhed og pleje. Den mest basale plænepleje er overkommelig og kræver ikke flere redskaber end en græsslåmaskine, en rive og en havetromle. Har du ambitioner om den ultimative græsplæne, kan du selvfølgelig udvide med flere redskaber og endnu mere tid til plæneplejen.

Den basale plænepleje

Den basale plænepleje handler om at rive græsplænen igennem for at fjerne løse blade og mos. Når du river græsplænen, giver det også luft til græsrødderne. Derudover er det også en god idé at give plænen gødning og kalk en gang om året; her kan du bruge en kalkspreder eller blot dine hænder. Du bør også planere plænen med en havetromle og klippe kanterne et par gange om året. Og derudover skal du selvfølgelig slå græsplænen et par gange om ugen i sæsonen, der typisk går fra marts/april til oktober.

Redskaber til plæneplejen

Det er en smagssag, om du vil have en håndklipper til græsplænen, en elklipper eller en model, der kører på benzin. Der er fordele og ulemper ved alle tre modeller. Så valget handler blandt andet om pris og plænestørrelse.

En løvrive er ikke den store investering, og den er rar at have stående, når der skal rives blade og mos sammen. Bruger du en almindelig rive, får du fat lidt længere nede i plænen og lufter dermed plænen lidt mere.

Havetromle i beton eller plast

En håndtrukken havetromle kan fås både i beton og plast. Betonmodellerne er effektive, fordi de er tunge og klar til brug med det samme. Men de er også tunge at bakse rundt med. Mange foretrækker derfor en havetromle i plast, som skal fyldes med vand eller sand, før den er klar til brug. Til gengæld vejer den ikke så meget, når den er tømt for indholdet, og den er derfor lettere at flytte rundt med.

Med blot nogle få haveredskaber og en smule tid til rådighed er du altså allerede nået langt i forhold til målet om en flot og velplejet græsplæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.