HER ER DE VÆRSTE INDRETNINGSFEJL – OG HVORDAN DU UNDGÅR DEM

På trods af at den skandinaviske stil ofte bliver rost til skyerne, så begår danskerne stadig mange indretningsfejl, som let kan undgås. Her guider vi dig til, hvordan du indretter dit hjem uden at falde i en af fælderne.

Ting mases op af væggen

En af de fejl som mange af os begår er, at vi kommer til at mase vores møbler op af væggen. Denne indretningsfejl giver din stue et tungt look, som kan undgås ved at placere dine møbler bare 10 til 15 cm væk fra væggene.

Selvom det virker pladsbesparende at skubbe sine møbler ud langs siden af rummet, så vil dit hjem faktisk fremstå langt mere luftigt, åbent og lyst, hvis dine møbler ikke står limet op af væggen. Derudover skabes der ofte et stort, akavet rum i midten af eksempelvis din stue, hvis alle dine møbler står ude i siderne.

Rod og alt for mange nips

Mange mennesker har det med at gemme og samle på unødvendige ting. Hvis samlermanien holder til på loftet eller i kasser, der gemmes væk, er der ingen problemer i din boligindretning. Men hvis dine nips og småting fylder alle overflader og vindueskarme, påvirker det indretningen og giver et rodet og kaotisk look. Undgå derfor at indrette dig med en overflod af nips, som samtidig  gør det sværere at gøre rent og holde orden.

Dårlig belysning

Boligindretning er ikke kun møbler, farver og former. Mange glemmer, at en ordentlig belysning er altafgørende for, hvordan de forskellige rum fremstår.

Dagslyset er selvfølgelig en vigtig lyskilde, og hvis du ikke har mange og store vinduer, kan du bruge spejle til at reflektere det naturlige lys. På den måde får du altså mere ud af det behagelige dagslys.

Derudover skaber flere forskellige lyskilder en varm og rar stemning fremfor blot ét skarpt loftslys. Eksperimenter derfor med forskellige typer lamper med blødt, diffust lys for at skabe den helt rigtige stemning.

Tomme vægge

Vores vægge er i høj grad for tomme, og der mangler kunst i de danske hjem. Flere hvide vægge kan hurtigt give indtrykket af et ufærdigt og upersonligt rum, hvilket man naturligvis gerne undgå.

Gå derfor på jagt efter noget spændende kunst som du og din familie synes er smukt, interessant eller måske ligefrem provokerende.

Ingen plan for indretningen

Hvis man ikke har sat sig ned og overvejet, hvad man egentlig ønsker i sin boligindretning, så kan det være meget svært at skabe en rød tråd.

Hold dig endelig væk fra interiørbutikkerne før du har besluttet dig for, hvordan stilen i dit hjem skal være. På den måde kan du blive afklaret med hvilken farve, der eksempelvis skal gå igen i din stue, før du begynder at handle ind.

Kopi af boligmagasiner

Hvis du kopierer boligmagasinerne og er en slave for den skiftende mode, er der god sandsynlighed for, at du ender med at blive træt af din boligindretning.

Det er fint at følge trends og tendenser men sørg for at købe basismøbler og brug basisfarver, som du ikke bliver træt af efter et par måneder.

Køb eventuelt nogle møbler på lommemarkeder eller find ting frem fra gemmerne for at gøre din boligindretning unik og personlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.