Hold en fest, dine venner sent vil glemme

God stemning, lækker mad og bløde toner i højtaleren er en af de fester, der ikke sådan lige ryger i glemmebogen. Hvem elsker ikke en god fest, som man kan snakke om lang tid efter. Står du for at skulle holde sådan en fest, så frygt ej. Med få råd kan du nemlig holde den bedste fest og være sikker på, at der går mange dage, inden smilet forlader dine gæsters ansigter.

Gør dig nogle forberedelser

Når du har sendt invitationer ud og bedt dine gæster om at sætte kryds i kalenderen, skal du til at gøre dig nogle overvejelser om, hvilken type fest, du gerne vil holde. Disse handler også meget om, hvilke typer dine gæster er – bliver de hvide i hovedet af skræk, når de ser et dansegulv, eller sidder de og tripper under middagen for bare at komme ud og danse? Hvis det første er tilfældet, kan du blot holde en fest med god mad og drikke og lidt musik, hvis de skulle få lyst til en svingom. Er dine gæster til gengæld glade for fart over feltet, kan du lave et dansegulv eller arrangere forskellige aktiviteter.

Det handler selvfølgelig også om, hvilken fest du har lyst til at holde, og du kan også sagtens invitere til temafest. Inden længe skriver vi oktober, hvilket betyder Halloween, så hvad med at holde en fest med Halloween-kostumer? Du kan se mere her og blive inspireret til alverdens andre kostumer, du kan bruge til en temafest.

Få styr på udsmykningen

Når festen nærmer sig, skal du have styr på lidt flere ting. Rammerne for en god fest skal være hyggelige, så gæsterne føler sig godt tilpas, og det betyder altså, at der skal pyntes og dækkes bord, hvad end festen skal foregå derhjemme eller i et lejet lokale. Du kan let lave et dekorativt bord med en neutral dug og service, hvis du tilføjer nogle gamle mælke- eller rødvinsflasker med blomster og høje stearinlys. Skal du dække op til en temafest, er det bare med at lade temaet fortsætte fra jeres kostumer og ud på bordet.

Der skal mere på bordet end pynt, og det er selvfølgelig mad og drikkevarer. Alt afhængigt af budgettet for din fest kan du selv lave mad eller bestille mad. Lige meget hvad er det dog en god idé at få hjælp fra et par unge piger, så du selv kan deltage i festen. Når du har besluttet dig for at holde den bedste fest, ville det være en skam, hvis du nærmest ikke deltog, fordi du stod i køkkenet.

Hyg om dine gæster

Dine gæster skal føle sig hjemme fra det sekund, de træder ind over dørtærsklen, og det er dit job som vært. Sørg for stille musik til maden – det kan blot være en musiktjeneste, der spiller over en højtaler – og ny musik til efter maden. Det er skønt med dæmpet musik under maden, så man stadig kan tale med hinanden. Som vært skal du også sørge for at komme rundt til alle dine gæster, så ingen føler sig overset. Fyld deres vinglas op, eller invitér dem ud på dansegulvet. Det vigtigste er, at gæsterne føler sig velkomne og godt tilpas, og at du som vært nyder alle dine venners selskab.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.