Køkken inspiration – fremtidens køkken

Hvordan ser morgendagens køkken ud, og hvilken retning bevæger køkken indretning sig? Lad os tage et lille kig i krystalkuglen med hjælp fra nogle af de mennesker, der arbejder professionelt med at forudse trends. Det Londonbaserede firma Stylus, har lavet en række forudsigelser omkring fremtidens køkkener. Få masser af futuristisk køkken inspiration herunder.

I fremtiden vil vi muligvis have køkkener der har:

– Berømte hjælpere i form af holografier. Electrolux Design Lab eksperimenterer med at beame topkokke direkte ind i dit køkken i form af holografiske billeder, der kan hjælpe dig med madlavningen i real time.

– Vanvittigt smuk mad. Laser-skårne småkager og kiks med monogrammer? Ja, why not. Teknologien er mere eller mindre klar, og flere virksomheder eksperimenterer med laser som en metode til bl.a. dekorativ udskæring af diverse fødevarer.

 – Spiselige møbler. En forsker har søgt nye veje til at afhjælpe mad manglen på globalt plan – og det lykkedes ham at skabe spiselige kulhydrater ud af træ. Vil det betydelige spiselige møbler i fremtidens køkken?

– Beskyttende knive. Snart behøver du måske ikke længere bekymre dig om at huske at bruge hver sin kniv til fisk og grønt. Det er da køkken inspiration, som ville kunne bruges til noget! Electrolux Design Lab arbejder på køkkenværktøj, der tjekker for skadelige bakterier og udstråler ioner, der holder maden frisk, mens du skærer i den.

-Isterninger der modvirker tømmermænd (både de fysiske og de moralske) – Isterningerne lyser rødt, hvis du drikker din drink for hurtigt, og kan endda sende en sms til en udvalgt ven for at advare om din drukfældige adfærd. Drikker du i et passende tempo, lyser de grønt.

-En metode til at holde dig slank – Forskning fra Japan viser, at hvis du ser dit mad igennem et headset der via augmented reality fremviser det større, end det reelt er, vil du spise mindre. Måske er det en genvej til vægttab, der snart vil ligge klar ved dit spisebord?

Læs også:

One Reply to “Køkken inspiration – fremtidens køkken”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.