Køkkenet går i sort

Sort er for alvor tilbage i danskernes køkkenindretning, og tendenserne for det sidste år viser med al mulig tydelighed, at hvidt-i-hvidt og grebsløs højglans har fået konkurrence – og især af det sorte køkken, som er en kraftigt fremadstormende tendens ifølge danske køkkenfirmaer, der har helt styr på, hvad der hitter i de små hjem.

Hvidt er stadig et hit

Langt de fleste danskere sværger stadig til hvidt, når de skal vælge nyt køkken. Således vurderes ca. 80% af de køkkener, der pt. sælges i Danmark at være helt eller overvejende hvide. Men køkkenforhandlerne oplever en bevægelse væk fra all white og til små detaljer i træ – og som noget helt nyt vælger en procentdel af køberne altså nu helt sort.

Black is the new black

Det sorte køkken står for en ny køkkenbevægelse med fokus på et mere maskulint udtryk og et mere markant design med tyngde og varme. Samtidig står det sorte godt til tendensen med naturmaterialer og varme metaller, og det sorte udgør en fin kontrast og står godt til de lyse trægulve og lette skandinaviske møbler.

Skal du have sort køkken?

Det sorte køkken er godt på vej til at blive en nyklassiker, men det er stadig et modigt og lidt utraditionelt valg sammenlignet med det hvide, grebsløse køkken, som vi kender så godt. Det sorte køkken er derfor til dig, der ikke er bange for at skille dig lidt ud, og som ønsker et hjem, som man ikke ser overalt.

Hvornår fungerer sort godt?

–          Et et stort, luftigt og lyst rum

–          Sammen med lyst træ

–          I gennemført stil med sort corian-bordplade

Hvornår er sort måske ikke det rigtige?

–          I et meget lille køkken

–          I et rum med stærke farver på vægge eller møbler, da udtrykket kan blive for hårdt

–          I et rum med begrænset naturligt lys

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.