PERLESTEN

PERLESTEN – DEN NEMME LØSNING TIL STI OG GANGAREAL

Perlesten bruges overalt i haven, hvor du vil bruge sten i stedet for belægningssten eller fliser. Og så bruges de i bede og krukker som pyntbelægning. De fås i mange forskellige farver, der kan matche farverne på huset og i haven.

Naturmaterialer er flotte i haven, og det gælder også på havestier og gangarealer. Det giver et flot farvespil og et levende udtryk.

Perlesten på stier og i bede

Perlesten er små fine sten, der er meget anvendte på gangarealer, stier og rundt langs huset. De bruges typisk der, hvor du ellers ville have brugt belægningssten eller fliser.

Perlesten bruges også som bunddække i bede og krukker. Det ser flot ud på steder, hvor jorden ellers ville være bar.

Det er langt billigere og også lettere at bruge småsten som perlesten på stier og gangarealer frem for at bruge belægningssten. Og så har det yderligere den fordel, at småsten lader regnvandet passere. Det kan indimellem være lidt svært i en tæt flisebelægning.

Vælg en farve der matcher

Det giver en flot og harmonisk helhed, hvis du vælger belægning omkring huset i en farve, der matcher husfarven. Perlesten fås i flere forskellige nuancer, sort/grå, blå/hvid og rød/brun, så der skulle være noget, der passer ind alle steder.

Til et hus i gule, brune eller røde farvetoner vil det for eksempel se flot ud med en belægning, der også er holdt i de nuancer. Og sten i sorte, hvide og blålige farver er flot til et hvidt eller gråt hus.

Husk planter

Når du lægger sten rundt omkring i haven, enten i form af belægningssten eller småsten, skal du også huske planterne. Det er flot med natursten, men er der for få planter, kan det hurtigt komme til at se lidt koldt og bart ud. Den rigtige sammensætning af forskellige typer af natursten og forskellige planter, træer og blomster giver derimod en flot og varieret have.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.