RENGØRING AF GUMMILISTER

Gummilister rundt omkring i huset og alle mulige andre steder sørger for, at der lukkes helt tæt, så vind, vand og varme ikke kan trænge igennem. En gummiliste har lang holdbarhed, men den skal holdes vedlige med rengøring og eftersyn.

Anvendelse af gummilister

Gummilister på vinduer og døre skal sørge for, at døren og vinduet lukker helt tæt, så det ikke trækker eller regner ind. Derudover skal gummilisterne også sikre, at den varme luft inden døre ikke bare forsvinder ud i det blå; det er ikke mindst vigtigt i forhold til varmeregningen.

Alle andre steder i huset, og i bilen, båden, campingvognen osv. sidder gummilisterne der med det samme formål: at sørge for, at der er helt tæt, så vand, vind eller varme ikke kan trænge igennem.

Sådan rengør du gummilisterne

En gummiliste, uanset hvor den sidder, bør rengøres med jævne mellemrum med vand og sæbe. Med rengøring kan du forlænge holdbarheden på din gummiliste og sørge for at bevare den pæn og intakt.

Ud over den almindelige rengøring med vand og sæbe anbefales det, at du en gang om året smører dine gummilister med silikone. Det kan du blandt andet gøre med en silikonestift eller en silikonespray.

Med rengøringen fjerner du snavs og støv, og med silikonen sørger du for, gummilisterne ikke bliver alt for stive og udtørrede. 

Når rengøring ikke er nok

Uanset hvor godt du gør rent, kan det være svært at bevare alle gummilister pæne. Specielt på badeværelset, der er husets fugtigste rum og derfor et godt sted for bakterier og svampe, kan det være svært at blive ved med at holde gummilisterne pæne og hvide. 

Ud over rengøring er det vigtigt at sørge for at lufte ud, ikke mindst på badeværelset. Men selv det er ofte ikke nok i længden. Er gummilisterne blevet sorte og grimme, kan du forsøge med knofedt og midler som klorin, Rodalon, skurepulver, grundrens eller almindeligt rengøringsmiddel. Og på et tidspunkt kan det så blive nødvendigt at udskifte gummilisterne med nye.

Gummilister i køle- og fryseskabe kan også blive grimme med tiden. Og her kan det også lade sig gøre at udskifte dem med nye.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.