Sådan bruger du en køkkenkniv – Lær at skære ordentligt

Jeg elsker at lave mad, nok mere end de fleste. Til gengæld er jeg også utroligt socialt anlagt og kan lide at lave mad sammen med andre og på den måde sammensætte et stort og lækkert måltid sammen med venner og familie. En ting jeg dog tit støder på, er folk der holder forkert på kniven.

Ser du på billedet holder han som utroligt mange andre rundt om hele grebet. Det er også fint nok, hvis din intention om at bruge din køkkenkniv som våben. Når du holder grebet sådan mindsker du bevægelsen i håndledet, og det gør at du foruden at skære dårligere også bruger rigtig mange unødvendige kræfter på at holde på kniven. Det gør mentalt ondt at se det syn når man laver mad og ser dette, hvilket også er grunden til at jeg skriver dette indlæg. Kort sagt, uanset hvad du gør så lad være med at holde kniven sådan!

Dette her er den korrekte måde at holde en kniv på. Ved at lade kniven blive en forlænget del af din arm, får du en høj fleksibilitet i din arm. Ved at gøre dette kan du få en utrolig fin snitte teknik, der udnytter din motoriske evne til at skære igennem det meste som var det smør så længe du har en nogenlunde skarp køkkenkniv. Samtidigt bruger du stort set ingen kræfter på at skære, det går hurtigere og mere præcist.

Dette var mit indlæg fra denne gang, jeg vil gerne rundt af med at pointere at du ikke behøver et super dyrt knivsæt, for at kunne skære ordentligt igennem frugt, grønt og kød. Jeg håber I lærte noget omkring knive og skæreteknik I dette indlæg.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.