Sådan får du en hyggelig altan/terrasse i efteråret og vinteren

Selvom efteråret er på sit højeste i denne tid, og vinteren truer forude, kan du sagtens udnytte din dejlige terrasse eller altan på de kolde eftermiddage og aftener. Der er ikke noget bedre end at sidde pakket ind i tæpper på de klare vinteraftener og nyde den friske luft. Dog er det vigtigt at passe på dine planter, som du har nydt igennem foråret og sommeren, og måske er det også tid til at få nogle nye dekorationer ud på terrassen eller altanen, så du kan omfavne de forskellige årstider. Hermed kommer der i det følgende inspiration til, hvordan du kan holde liv i din terrasse eller altan hen over efteråret og vinteren.

Giv planterne opmærksomhed

Når efteråret kommer rendende, og vinteren pludselig nærmer sig, er det på tide at tage et ekstra blik på dine flotte planter på terrassen eller altanen. Når vinterfrosten har meldt sin ankomst, skal du for eksempel sørge for at lægge noget bobleplast i krukkerne eller vikle krukkerne ind i bobleplast. Hvis du har lyst til at købe en plante, som ændrer sig i takt med sæsonerne, kan du desuden få fat i planten Skimmia. Denne plante har smukke, mørkerøde knopper om efteråret og vinteren, mens den om foråret får søde, små og hvide blomster. De mørkerøde knopper skaber ligeledes den perfekte efterårs-/julestemning på terrassen eller altanen.

Skab en hyggelig belysning

Solcellelamper, lanterner og lyskæder vil med sikkerhed få dig, din familie og venner til at nyde terrassen og altanen både om efteråret og vinteren. Tænk bare på de mange hyggelige stunder, der pludselig kunne opstå rundt omkring havebordet, hvis der kom nogle søde lanterner frem eller en lyskæde viklet rundt om altanens gelænder. Lyskæden er desuden et sikkert hit i juletiden, når den rette julestemning skal skabes. En solcellelampe, der lyser op automatisk, når mørket frembryder, er også en perfekt løsning. Solcellelamper er nemlig praktiske at have, idet de passer sig selv, og de fås i utallige designs. En anden, og ikke mindst sikker, mulighed for at skabe hyggebelysning på altanen eller terrassen er også at stille nogle LED-bloklys i søde glas, så du får den samme fornemmelse af levende lys’ flakkende flammer i vinteraftenens mørke.

Tekstiler og fine dekorationer 

Endnu et tip for at holde udelivet kørende på altanen eller terrassen er at anskaffe dig nogle hynder, tæpper og puder i farver, der netop vil minde dig om den pågældende årstid. Vælg naturlige, brunlige farver, der matcher efterårets smukke blade, og fokuser på de mere rødlige nuancer, når den skønne december-måned kommer dalende. Søde og smukke dekorationer fundet direkte i naturen kan blandt andet være grene med bær og grankogler, mens diverse trædekorationer også kan pynte enten på muren eller langs bordet. Tænk også på dit hus’ eller din lejligheds stil, hvis du mangler inspiration, da du herved kan overføre dine yndlingsting til uderummet. Når julen kommer, er der desuden masser af muligheder for at pynte op med smukke og fine juledekorationer, der vil få dig til at springe ud på terrassen eller altanen.

Læs også:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.