Skal carporten stå færdig til sommer? Sådan gør du

Der kan være mange undskyldninger for at udskyde et byggeri af en carport – der kan være andre projekter i huset, måske falder byggeriet oven i en familietur, eller måske savner du bare carporten mest, når du skal skifte dæk. Men for mange mennesker kan det at sætte gang i et byggeri – også på amatørniveau – være rigtig sundt. Det kan det, fordi mange af os bruger det meste af vores arbejdsliv på stillesiddende at skrive på en computer.

Derfor er det, kroppen har brug for, når den får mulighed for at bevæge sig, ikke at sidde stille under en parasol med en iPad eller en computer. Derimod kan det være både rart og sundt at gøre noget helt andet. Og det kan et gør-det-selv-byggeri bidrage med – og så kan man endda se resultatet. Men hvordan kommer man så ordentligt i gang med sit byggeri?

Planlægning gør hele forskellen

Hvis planlægningen ikke er i top, så opstår der ofte stressede situationer, hvor man som nybygger kan spørge sig selv, om projektet overhovedet kan nå at stå færdig. For at undgå det skal man sammen med fagfolk eller mennesker med erfaring for selv at bygge til udfærdige en konkret og dybdegående plan for, hvordan byggeriet skal foregå. Jo mere grundig, jo bedre.

På den måde kan man komme diverse faldgruber som for eksempel manglende eller forsinkede materialer i forkøbet. Og man kan lægge en plan for, hvad man skal gøre, hvis der kommer storm eller oversvømmelser. Det vil skabe en mere tryg situation for alle – og så kan man i samme ombæring få meldt ud til naboerne, hvor længe man kommer til at larme.

Skal carporten stå færdig til sommer? Sådan gør du

Læs papirerne grundigt igennem

For at få lov til at bygge skal du i nogle huse indhente en tilladelse fra kommunen. Det kan godt tage et stykke tid at få en tilbagemelding på, om dit byggeri er blevet godkendt på grund af bureaukratiske processer – men det er vigtigt at gøre det, for ellers risikerer du at bygge for stort eller for langt i en bestemt retning, og så har kommunen ret til at kræve, at du fjerner byggeriet. Derfor skal du altid stå med tilladelsen i hånden, før du begynder at lægge din plan, bestille materialer og bede om hjælp hos venner, naboer og familie til at give en hånd med byggeriet.

Derudover skal du studere papirerne fra din ejendom omhyggeligt. Her finder du svar på, hvor langt der er til grundvandet – det er nemlig ærgerligt at måtte afbryde sit byggeri, fordi grundvandet står så højt, at det er umuligt at bygge ovenpå. Du finder også svar på spørgsmål om areal, jordtyper og essentielle rørledninger, som helst ikke skal slås i stykker af et hug fra en spade.

I papirerne vil det også fremgå, om der tidligere har været bygget på ejendommen. Det er vigtigt at vide, for i det tilfælde risikerer du at bygge oven på gammelt fundament – og hvis det er tilfældet, er det vigtigt, at du forhører dig med en fagperson, før du går i gang med at bygge selv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.