Stålvask

Den mest populære køkkenvask i de fleste hjem

Den mest populære køkkenvask i de fleste hjem, er uden tvivl stålvasken. En stålvask er dejlig let at holde ren, men den kommer med tiden til at se lidt kedelig ud. Heldigvis kan man let shine vasken op, så den kommer til at se flot og ny ud igen.

Daglig rengøring stålvasken

En vask bliver udsat for lidt af hvert, og ridser er umulige at undgå. Man kan dog minimere risikoen for ridser ved at undlade at bruge skuresvampe og skurepulver til rengøringen. Brug i stedet en opvaskebørste med lidt opvaskemiddel på. Efter brug tørres vasken af med en blød klud for at undgå kalkpletter.

https://hygge-bloggendk.blogspot.com

https://blogger-bavl-og-foto.blogspot.com

https://naturen-dk.blogspot.com

https://bloggen-om-livet.blogspot.com

Almindelig vedligeholdelse stålvasken

Efter noget tids brug er almindelig rengøring ikke længere nok til at holde vasken pæn. I handlen findes der en masse udmærkede midler til at polere stålvaske. Har man ikke de specielle plejemidler ved hånden, kan eventuelt også bruge de samme midler, som anvendes til at polere en glaskeramisk kogeplade. Til polering kan også anvendes en blanding af 1 dl Wienerkalk (kan købes hos Matas) og 2½ dl husholdningssprit, som røres sammen til en grød. Dyp en klud i blandingen og polér vasken. Skyl med vand og tør efter med en ren klud, og vasken er igen flot og blank. Spritten fordamper efter kort tid, så blandingen skal bruges med det samme.

Dansk opfindelse

Vidste du i øvrigt at teknikken med at presse en vask ud af en stålplade, er en dansk opfindelse? Metoden blev opfundet af fabrikant G. A. L. Thorsen først i 1950’erne, og blev sat i produktion i 1952.

One Reply to “Stålvask”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.