Tips og tricks til indretning af hjemmekontoret

Er du lige flyttet og har endelig fået muligheden for at skabe dit helt eget hjemmekontor, eller er dit ældste barn flyttet hjemmefra, så pladsen er ledig? Mange sætter stor pris på at have deres eget kontor i de private rammer, eftersom de kreative projekter ikke befinder sig så godt midt på køkkenbordet.

Men hvilke møbler skal man have på kontoret, og hvordan indretter man det på den bedste måde? Når indretningen skal i gang, skal du først og fremmest tænke på din egen personlige stil, idet hjemmekontoret skal være et sted, hvor du har lyst til at hygge omkring dine projekter i lang tid. Læs med herunder og få tips og tricks til, hvordan du kan indrette et funktionelt hjemmekontor fyldt med både stil og charme.

Tænk på møblerne

Noget af det første du skal gøre, når det tomme rum står klar til indretning, er at overveje, hvilke møbelbehov og muligheder du har brug for. Er rummet lille og derfor med begrænset plads, er det ufattelig vigtigt, at du ikke fylder det med store og tunge møbler, idet du blot vil blive træt over den manglende plads til at bevæge sig på efter kort tid. De basale møbler, du har brug for, er et skrivebord og en god kontorstol.

Skrivebordet kan fås i utallige designs, farver og størrelser, så du netop kan vælge den stil, du holder af. Vælg for eksempel et skrivebord med skrå træben, som har været moderne i flere år nu. En god idé er desuden at vælge et bord med skuffer, så du dermed har muligheden for at gemme diverse papirer væk, når hjemmets andre opgaver kalder på dig.

Kontorstolen er desuden vigtig, idet du formentlig skal sidde ned og arbejde på dine projekter. Hermed har du behov for en god støtte til ryggen, så du undgår smerter. Hvis du ønsker en enkel og stilren kontorstol, kan du nøjes med en behagelig spisebordsstol med flotte lyse træben, mens en ergonomisk kontorstol sørger for, at du får en god støtte og meget bevægelse. Angående opbevaringsmuligheder er minimalistiske reoler og hylder en perfekt løsning, hvis du holder af den nordiske boligindretning.

Tilbehør til det personlige præg 

Efter at møblerne er på plads, skal du begynde at tænke på alt det dejlige tilbehør, som skal sætte prikken over i’et på dit nye hjemmekontor. Her kan du blandt andet starte med at fokusere på flotte planter, der både sørger for et godt indeklima, og som skaber en rolig og behagelig atmosfære. Placer blandt andet en flot sukkulent i vindueskarmen, idet denne skal have masser af lys. Kaktusser er også nemme planter, der blot skal vandes cirka hver anden uge.

Kaktusserne kan placeres i små søde krukker og kan stilles sammen med sukkulenten i vindueskarmen og på skrivebordet. Køb desuden et flot og dekorativt ur eller en fin opslagstavle, så du kan holde styr på aftaler og hænge inspiration op til fremtidige opgaver. Lysestager, vaser med friske blomster og små nipsting på hylder og skrivebordet er ligeledes med til at skabe en hyggelig stemning.

Læs også:

One Reply to “Tips og tricks til indretning af hjemmekontoret”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.