UNDGÅ FUGTPROBLEMER

UNDGÅ FUGTPROBLEMER MED ISOLEREDE FLEXSLANGER

Flexslanger uden isolering er meget velegnede på steder, hvor slangen ikke skal passere et koldt sted, inden den når ydermuren. Skal flexslangen derimod forbi et koldt sted, for eksempel et loftrum, inden den når ydermuren eller taget, er det vigtigt at vælge en isoleret flexslange, hvis du vil undgå fugtskader.

Når du skal etablere udsugning eller ventilation, har du brug for en slange, der kan forbinde udsugnings- eller ventilationsanlægget med udsugnings- eller ventilationsventilen i ydermuren eller taget. Men det skal være en slange, der kan tåle høj varme, kulde og et stort tryk. Netop det kan en flexslange. Og derfor er den uundværlig masser af steder. Ikke bare i boligen, men også i industrien.

Flexslanger med isolering

Hvis flexslangen skal forbi et koldt sted, for eksempel et koldt loftrum, inden slangen når ventilen i ydermuren eller taget, skal du vælge en flexslange, der er isoleret. Gør du ikke det, vil den varme luft i røret hurtigt blive afkølet, når den møder den kolde luft på loftet, og så vil der dannes kondens inde i slangen. Og længere tids kondens kan give fugtskader med råd og svamp, hvilket kan betyde et meget dårligt indeklima. 

De isolerede flexslanger er lavet i polyethylen og derefter beklædt udvendigt med en grå dækfolie eller isoleringsmåtte. Derudover fås der flexslanger med endnu mere isolering. Indvendigt er de lavet af aluminiumsfolie, derefter har de fået et mellemlag af 25 mm isolerende glasuld, og udvendigt ligger der yderligere et lag aluminiumsfolie. 

Efterisolering af flexslanger

Har du overtaget et gammelt hus, hvor flexslangerne ikke er isoleret, kan du efterisolere dem med isoleringsmåtter. Det er meget bedre end ikke at foretage sig noget. Men det er ikke så god en løsning som at vælge præisolerede flexslanger. Skal du bygge nyt hus eller foretage en omfattende renovering af et gammelt hus, bør du altså vælge flexslanger, der er isolerede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.