WIENERSTIGER I GLASFIBER

En wienerstige er typisk lavet i træ eller et letvægtsmetal som aluminium. Det er gode materialer, der er brugbare langt de fleste steder. Men der er dog steder, hvor de to materialer ikke kan bruges. Og her er en wienerstige i glasfiber et godt alternativ.

En wienerstige er en meget enkel, men samtidig meget brugbar stige, der er helt uundværlig i mange forskellige sammenhænge. Den står derfor mange steder rundt omkring hos private, gør-det-selv-folk, professionelle håndværkere og i industrien. 

Den består af to enkeltstiger, der sidder sammen med hængsler øverst i toppunktet. Når stigen er foldet ud, danner den et A. To kæder mellem vangerne sikrer, at de to enkeltstiger ikke skrider ud, men bliver hvor de skal.

Fordelene ved glasfiber

En wienerstige i glasfiber er ikke strømledende. Derfor er den meget velegnet for elektrikere, på kraftværker og andre steder, hvor der arbejdes med elektriske installationer. Glasfiber er et anti-statisk materiale, der ikke afgiver gnister. En wienerstige i aluminium er derfor et godt valg på steder, hvor der er støv, dampe og brændbare og eksplosive materialer. 

En metalstige vil ikke holde længe et sted, hvor der er saltvand, benzin, olie, lak, opløsningsmidler og lignende materialer, der kan få stigen til at ruste. Her er glasfiber imidlertid et godt materiale, fordi det ikke korroderer. Endelig er glasfiber modstandsdygtig over for oxidering. Derfor er glasfiberstiger meget velegnede i fødevare- og medicinalindustrien, hvor der er ekstra skrappe krav til rengøring og hygiejne.

Stiger i alle størrelser

Ligesom andre wienerstiger er modellerne i aluminium udstyret med skridsikre stigesko i gummi, så de står sikkert fast. De fås i mange forskellige størrelser og længder, så der er en til ethvert behov.

En wienerstige i glasfiber koster typisk lidt mere end en wienerstige i træ eller aluminium, men som oftest er det også kun en stige, man vælger de steder, hvor det er nødvendigt at bruge et materiale som glasfiber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.